1045 Tenhaagdoornheide Kelchterhoef Hengelhoef

Datum: 
zaterdag, 18 mei, 2024
Aantal km: 
47
Deelnemers: 
Guido
Theo
Jacky
Opmerking: 

Dezer dagen wordt onze regio haast constant bestookt met ware regenbommen. Af en toe wordt er een rustpauze ingelast om de wolken opnieuw van de nodige munitie te voorzien en van dat schaars wapenbestand moeten wij dan gebruik maken om ons op de fiets te wagen. De meeste Hackers houden blijkbaar niet van deze bombardementen en kozen ervoor om veilig thuis te blijven. Guido, Jacky en Theo waagden zich, met de regenjas als enig verdedigingsmiddel, op het slagveld. De waterdichte jasjes bleven de hele voormiddag netjes verpakt in de rugzakken. Tijdens onze rit leek er zelfs een vredesonderhandeling gaande te zijn tussen de dreigende wolken en de zon. Tegen het einde van de rit leek deze laatste het pleit te gaan winnen, want wij konden op het terras van de Caprice genieten van de nabesprekingen. En Geert kwam ook nog even informeren hoe de strijd op het slagveld verlopen was.

De verkenning gebeurde op De Teut en daar werd vastgesteld dat wij ons veilig naar Tenhaagdoorheide konden begeven. Over de landduinen en langs de oostelijke kant van het golfterrein reden we naar Kelchterhoef. Dankzij onze goede terreinkennis wisten we daar de veiligste en properste paden uit te kiezen. Door het Extrema Outdoor Festival was het in de buurt van Hoevejan en de Abdijhoeve een drukte van jewelste. De min of meer uitgeslapen technofans begaven zich stilaan richting feestweide. Wij zijn langs de andere kant van het golfterrein terug naar Tenhaagdoornheide en Hengelhoef gereden. Eén keer hebben we rechtsomkeer moeten maken omdat een pad volledig onder water stond.

Voor de terugrit hebben we Klein Hengel gemeden, want we hadden een sterk vermoeden dat het daar wel eens een echt slagveld met moddertoestanden zou kunnen zijn. We hebben een droge verbinding gevonden naar Molenheide want je zelfs onder deze omstandigheden een droogpadgarantie krijgt. Daar hebben we dan de laatste kilometers afgewerkt zodat we met 47 stuks op de teller blijgezind konden beginnen aan de chocolade suikerwafel en vervolg. Mission accomplished!!

Reacties

afbeelding van Guido

Of hoe de regen alsnog voor de nodige inspiratie zorgt. Goed zo!!