Ontstaan "Terrilhackers"

Mountainbikeclub ‘Terrilhackers’ is ontstaan uit een aantal windsurfers die reeds vanaf 1993 jaarlijks tijdens de paasvakantie naar het Spaanse Rosas trekken om daar het nieuwe windsurfseizoen te openen. Om de windstille dagen sportief in te vullen nemen ze een mountainbike mee. En zo is dan een nieuwe passie ontstaan.Geleidelijk aan zijn andere sportievelingen de groep komen vervoegen. Bij de officiële oprichting in 2012 telde het nieuwe clubje 13 leden. Iedere woensdag en zaterdag trekken zij de natuur in.

 

De omgeving van Zonhoven is dan ook een waar mountainbikeparadijs. Je kan er honderden kilometers fietsen over onverharde wegjes door bossen, heide- en vijvergebied. Hun thuisbasis Zonhoven ligt centraal tussen De Teut, Ten Haagdoornheide, Kiewit, Bokrijk, Hengel- en Kelchterhoef, Vogelsanck, Bolderberg, enz… Geregeld doen zij langere ritten tot Koersel en Leopoldsburg, Genk, As of Dilsen. En als ze het echte mountainbikegevoel willen ervaren, trekken ze naar de mijnterrils in de buurt. Ze moeten eerlijk bekennen dat ze wel eens een pad durven nemen dat niet officieel toegankelijk is. Vandaar de naam “Terrilhackers”.

Hun ritten vertrekken en eindigen aan “Kaffee ’t Dorpsplein”. Daar is een ruime parking. Er zijn immers een aantal leden van buiten Zonhoven.

Na een winterse rit is het in ’t Dorpsplein gezellig napraten en genieten van een lekkere warme koffie. Maar Kristof kent zijn pappenheimers en staat steevast klaar met de fles Jägermeister om de opgedane bacteriën te doden. En bij mooi weer mag het op het terras iets fris zijn met een schuimkraag.

 

Nieuw logo en geen sponsor

Na anderhalf jaar (oktober 2013) is de situatie enigszins veranderd. Het "Kaffee 't Dorpsplein" is niet meer en de hackers hebben dus geen sponsor meer.

Het vertrek is bijna altijd aan de woning van de secretaris. Napraten en genieten van een lekkere warme choco of koffie met een wafel gebeurt nu in het cafetaria van de sporthal van Zonhoven, Den Dijk.

Het logo werd ook een beetje aangepast en nieuwe fietskledij is geleverd.