1070 Hechtel - Eksel

Datum: 
woensdag, 21 augustus, 2024
Aantal km: 
51
Deelnemers: 
Jacky
Jos N.
Herman
Opmerking: 

Lillo werd nog eens uitgekozen als vertrekpunt voor de rit van vandaag. Vanuit Lillo zijn er wel wat mogelijkheden en één daarvan is naar Hechtel en dan de blauwe lus volgen. Deze lus kan uitgebreid worden met de rode lus.
Er moet wel rekening gehouden worden met de afstand want dat wordt al snel 50 km en meer. Herman was paraat met zijn "oude" mtb en "oude" batterij maar later zal blijken dat dat geen enkel probleem gegeven heeft. Integendeel, er was nog overschot.

Het is een rit met weinig hoogtemeters wel met vele single tracks door de bossen en dan is het opletten dat er geen aanduiding gemist wordt. Enkele keren zijn we wat op zoek moeten gaan naar de pijlen. We kregen ook heel wat asfalt te verwerken met als resultaat dat de gemiddelde snelheid die van 20 km/u gemakkelijk haalt.

De blauwe lus loopt langs het militair schietveld en er werd wel wat munitie verschoten. Voor een enkeling klinkt dat als muziek in de oren. Op de terugweg werd er toch nog gekozen om enkele stukken van de Koerselse Heide mee te nemen.

De nabespreking had plaats in het buurthuis La Baracca op het terras in de zon.